Irodalom ITT és MOST

  Az egyesület Irodalom ITT és MOST programjának keretében illusztrálási pályázatot hirdetünk: 

  Cikk folytatása

  K-Olimpia

  A Járom Kulturális Egyesület és a DE HKSZK Egyetemi Kollégiumi Igazgatóság közös szervezésében a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával 2018 őszén nagyszabású kollégiumok közötti vetélkedőt szervezünk. A K-Olimpia rendezvénysorozat során az összes kollégiumból verbuválódott hallgatói csapat megméretteti magát egy több állomásos ügyességi és kvízversenyben, hogy kiderüljön, melyik kollégium viheti haza a K-Olimpia 2018-as serlegét. Célunk az, hogy a kollégiumi hallgatóságot közösségé formáljuk, tartalmas kikapcsolódást és szórakozást biztosítsunk számukra.

  Cikk folytatása

  Közszabadok szolgálathoz és területhez kötve

  Hajdúnánás Város Önkormányzata, a Debreceni Egyetem, a Járom Kulturális Egyesület együttműködésének és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően valósulhatott meg immár ötödik alkalommal a hajdúság történetével foglalkozó tudományos előadássorozat. 2018. augusztus 3-án a hajdúnánási polgármesteri hivatal dísztermében rendezték meg a Hajdúk Világtalálkozójával már hagyományosan összefonódó szakmai konferenciát.

  Cikk folytatása

  Régiótörténeti konferenciát szervezünk

  Hajdúnánáson immáron évek óta tradíciója van a tudományos diskurzusoknak. Nyaranta két, tematikus konferenciát szerveznek a városban. Az augusztus eleji szimpózium a Hajdúk Világtalálkozójához kapcsolódva központba a város alapítóinak, a hajdúk történetét helyezi. A hagyomány 2014-ben A hajdúk nyomában c. konferenciával kezdődött, 2016-ban pedig már két kötet is napvilágot látott három év tudományos előadásaiból.

  Bővebben

  Papírszínház a Múzeumok Éjszakáján

  Rendhagyó helyszínen, a Sárospataki Képtárban láthattak papírszínházas előadásokat gyerekek és felnőttek a Múzeumok Éjszakáján. Június 23-án este egyesületünk tagja, Lapis-Lovas Anett mesélt: a Piroska és a nagy mágus, A soknevű macska és A kék ló című mesék hangzottak el a kiállítótér különleges környezetében. A Képtárnak köszönjük a meghívást, a közönségnek pedig a kitartó érdeklődést!

  Bővebben

  Egyesületünk részvétele a 89. Ünnepi Könyvhéten

  Irodalom és történelem kapcsolatát, érintkezési pontjait járta körbe az 89. Ünnepi Könyvhét keretében megvalósult kerekasztal-beszélgetésünk Tompa Andrea Fejtől s lábtól. Kettő orvos Erdélyben című könyvéről.

  Bővebben

  Konferencia a Monarchiáról

  Hetedik alkalommal tartottak konferenciát a Város és vidék sorozat keretein belül Hajdúnánás Városi Önkormányzata, a Debreceni Egyetem Történelmi Intézete, valamint a Járom Kulturális Egyesület közös szervezésében Hajdúnánáson. A téma ezúttal az idén száz éve felbomlott Osztrák-Magyar Monarchia volt.

  Bővebben

  Irodalom ITT és MOST – Generációk találkozása

  ​Már a Járom Kulturális Egyesületnél is teljesíthető a fiatalok számára a kötelező közösségi szolgálat. 2018. áprilisában indítottuk útjára a debreceni Szent József Kollégium diákjai számára az Irodalom ITT és Most c. programunkat. A projekt középpontjában a magyar irodalom nemzeti és kulturális alapon összekötő ereje áll, mellyel három generáció élményvilágát szeretnénk közelebb hozni egymáshoz.

  Bővebben

  További cikkeink...