Papírszínházat mindenkinek!

2018 februárjában Sárospatak két intézményébe vittük el a Papírszínházat. A Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájában, vagyis a Kisrefiben az alsós osztályok tanulói láthattak különféle meséket. A kisebbek a Három toll és a Bertalan és Barnabás, míg a nagyobbak A csodapalást és A soknevű macska című meséket hallgathatták meg, a képzeletbeli függöny legördülése után pedig örömmel meséltek háziállataikról, gazdag fantáziával gondolták tovább a történetet, vagy bújtak be a kulisszák mögé kíváncsian. Igazi öröm ilyen lelkes közönség előtt mesélni, és a tanítók is nagyon érdeklődően fordultak a Papírszínház felé.

JKE 18.02.16.13

Az Örömhírvétel Görögkatolikus Óvodában Takács Mari Piroska és a nagy mágus című meséje hangzott el, amit a szerző illusztrált. A gyerekek már jól ismerték a Piroska és a farkast, így érdekes volt számukra, hogy a történet egy vicces változatával találkoztak; a végén már az ovisokkal együtt kiáltottuk: Abrakadabra! Akárcsak a Kisrefiben, úgy az óvodában is arra kérték a mesélőt (aki ez alkalommal is egyesületünk tagja, Lapis-Lovas Anett volt), hogy később újra látogasson el hozzájuk újabb mesékkel; bízunk benne, hogy ez hamarosan megvalósul. Mindkét intézménynek nagyon köszönjük a kedves, melegszívű fogadtatást! ?

JKE 18.02.16.12