Várostörténeti vetélkedő – A döntő

2018. április 11-én került sor a Főnix és Bárány várostörténeti vetélkedő döntőjére a Szent József Gimnáziumban. A város napjára időzített rendezvényen nyolc csapat képviselte a Debrecen több középiskoláját. Bemelegítésül egy rövid városséta szolgált, melynek végpontja a reformáció jubileumára készített emlékmű volt. A későbbiek során hasznosnak bizonyuló információmorzsák hangzottak el séta közben, ezt követően ugyanis egy három fordulós kvízben mérhették össze a diákcsapatok várostörténeti tudásukat.

JKE 18.05.22E

JKE 18.05.22F

A döntő jó hangulatban telt, és véleményünk szerint minden csapat nyert azzal, hogy benevezett versenyünkre.

JKE 18.05.22G

Az első három helyezett jutalomban is részesült támogatóink jóvoltából. A nyertesek a Nagyerdei Kultúrparkot, az Agóra Tudományos Élményközpontot és a Déri Múzeumot látogathatták meg ingyen, a legtöbb csapatot felkészítő pedagógus pedig a Csokonai Színház felajánlásából egy pár tiszteletjeggyel lett gazdagabb.

JKE 18.05.22I

JKE 18.05.22J