Irodalom ITT és MOST

Az egyesület Irodalom ITT és MOST programjának keretében illusztrálási pályázatot hirdetünk általános és középiskolások számára. A pályázat kidolgozásában a Szent József Kollégium önkéntes diákjai is részt vettek. A kiírás célja az volt, hogy a kortárs irodalmat megszerettessék a fiatalabb generációval, és művészeti alkotás készítésére, szabad asszociációra késztesse a fiatalokat.

plakat page 001

A "Felröpülök ekkor gondolatban" c. illusztrálási pályázatunkra szép számú pályamű érkezett. Egyesületünk úgy döntött, hogy mind a 22 pályázót megjutalmazza, és a debreceni Tündérkavics műhely jóvoltából egy-egy könyvjelzőt ajándékoz, tekintettel az Advent és a Karácsony közeledtére, és a magas színvonalú pályaművekre.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a pályaművekből készült kiállítás megnyitóján a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár központi épületében 2018. november 19-én 17:00-tól került sor.

18.11.19.A

A pályaművek bírálatában Herczeg Ákos irodalmár, az Alföld c. folyóirat szerkesztője, Virágh Gabriella a debreceni Szent József Gimnázium rajz és vizuális kultúra tanára, illetve Novák Ádám a Járom Kulturális Egyesület elnöke vett részt, és igyekezett rangsorolni.

Ennek eredményeként a következő rangsor alakult ki:

I. helyezett: Molnár Hanna Lujza

II. helyezett: Zsákai Zsanett Éva

III. helyezett: Leopold Eszter

Nyereményük a könyvjelzőn túl könyvutalvány.
Az Egyesület elnökének különdíjában részesült Székely Hajnalka pályaműve.

Gratulálunk a díjazottnak, és minden pályázónak. Örülünk, hogy az Új Európa Alapítvány támogatásával ezt a pályázatot megszervezhettük, és a debreceniek egy kiállítás keretében még hetekig megcsodálhatják a pályaművekből készült kiállítást. Bízunk benne ezzel is tudtuk népszerűsíteni a kortárs irodalmat.

A pályaművek digitálisan a Járom Kulturális Egyesület Facebook-oldalán is megtekinthetőek lesznek hamarosan, ezért érdemes azt követni.

18.11.19.B

A kiállításmegnyitóval lezárult az Irodalom ITT és MOST c. programunk. Örölünk hogy számos diáknak sikerült az Iskolai Közösségi Szolgálatban kötelezően eltöltött órákat kortárs irodalommal való foglalkozással megtöltenünk.

A projekt a KÖSZ! Támogatásával valósult meg.

n UEA logo

Áldott Adventet és Békés Karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Irodalom ITT és MOST – Generációk találkozása

Kortárs irodalmat az iskolába!

Papírszínházat mindenkinek!

Erdőbényén meséltünk