Emléktábla-avatás és az első rendhagyó történelemóra

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk Egyesületünk közreműködött a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett emléktábla avatáson. "Az 1944/45-ben Debrecen városából és a „Pavillon” Cs. és kir. gyalogsági laktanyában létesített gyűjtőtáborból Szovjetunióba elhurcoltak emlékére" szentelt márványlapot örök emlékezésként a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, az egykori laktanya kapujának falán helyezték el. Egyesületünk közvetítésével pedig Dr. habil. Barta Róbert tanszékvezető egyetemi docens (DE Történelmi Intézet Egyetemes Történeti Tanszék) tartott előadást szép számú diákcsoportnak Magyarország szovjet megszállása és ennek következményei 1944-45-ben” címmel. Képekben számolunk be az eseményről.

16.11.25 1

Az eseményen Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár díszszázada és a Debrecen Helyőrségi Zenekar is közreműködött

16.11.25 2

Az avatáson ünnepi beszédet mondott Danku Attila, DMJV Önkormányzat Kulturális Bizottságának elnöke