Színház a dobozból - Gyerekeknek mesélünk

„Minden szülő és pedagógus szívesen mesél a gyerekeknek. Mert a mese a megnyugtató, feszültség oldó hatásán túl, képes valami sokkal többre is: a mesében megtalálhatók ugyanis azok a tanítások, amelyek a lelki gyógyuláshoz szükségesek. A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja.”

"A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást.” Csimota.hu

16.12

Egyesületünk 2016 decemberében kezdett el foglalkozni papírszínházi előadásokkal. Elsőként a Debreceni – Böszörményi úti Gyermekvédelmi Intézményben tettünk látogatást: a Három toll című mese Lapis-Lovas Anett tolmácsolásában hangzott el. Szeretnénk eljutni más debreceni gyermekotthonokba, lakásotthonokba is, hiszen célunk, hogy minél több hátrányos helyzetű gyerekkel ismertessük meg a meseolvasás e különleges módját. Emellett megkeresésre szívesen vállalunk mesélést óvodai, iskolai csoportok számára is. Ha felkeltettük érdeklődésüket keressenek bátran!