Százhúsz diáknak mutattuk meg a Kitaszítottak c. kiállítást

Az "Egy sötét folt az Észak-Alföld történelmében: Gulág" c. programsorozatunk keretében a projektben részt vevő öt debreceni középiskola százhúsz diákját kirándultattuk Hajdúnánásra, ahol Csiszár Imre kurátor tolmácsolásával a Kitaszítottak c. kiállítást tekintették meg.
2017. első hónapja mozgalmasan telt az Egyesület életében. A hónap végi kiállításmegnyitó szervezése mellett öt középiskolai csoportjainak kirándulását kellett kordinálnunk. A rendhagyó történelemórákat követően, ugyanis kiállítás-látogatás volt soron. A feladatot sikeresen teljesítettük, százhúsz diák szerezhetett - érzelmektől sem mentes - ismereteket Hajdúnánás városának 20. századi borzalmairól.

17.01.26. 1

A kiállítás kurátora, Csiszár Imre nehéz feladatra vállalkozott, a kiállítás szervezőinek egy éves munkájának eredményét, és több éves kutatómunka tanulságát kellett megosztania a diákokkal hatvan perc alatt.

17.01.26. 2

Az előadásokban a magyar történelem 1944 és 1962 közötti történelmébe nyerhettek bepillantást a zömében végzős diákok, az aneddotákkal gazdagon színezett többletanyag segítségére lehet mindenkinek a sikeres érettségivizsga letételéhez.

OJ 17.01.25. Slide

Bízunk benne minden résztvevő hasznosnak találta a programot. A kiállításról részletes beszámolót az Egyesület alelnöke, Jakab Melindának tollából olvashatnak az érdeklődők az Újkor.hu – A velünk élő történelem portálon.

Gulág