Pályaorientációs előadást szerveztünk

A „Kulturzsongás Debrecenben” című programunk folytatódott a Szent József Gimnázium Kollégiumában. Egyesületünk meghívására Pusztai Gábor, a DE BTK Néderlandisztika Tanszék habilitált tanszékvezető docense tartott színes előadást városunk egyetemének bölcsészképzéséről.
Az előadás során szó esett a bölcsészképzés felépítéséről, a diploma utáni munkaerő piaci lehetőségekről, és a lehetséges szakpárosításokról. Pusztai ismertette, hogy a Debreceni Egyetem hol helyezkedik el hazai és nemzetközi viszonylatban az egyetemek rangsorában, ugyanis évről évre előkelőbb helyezésekről beszélhetünk. Jó tanácsa a diákok felé az volt, hogy már középiskolai tanulmányaik alatt is fektessenek nagy hangsúlyt a nyelvtanulásra. A megszerzett, használható nyelvtudást az egyetemista évek alatt akár külföldi tanulmányutakon is kamatoztatni lehet, és később a nyelvi képzettség az álláskeresés során is előnyt jelent.
17.02.08 1

A "Kulturzsongás Debrecen" c. programsorozathoz kapcsolódó cikkek:

Rólunk írták - Táncházzal kezdődött a programsorozat

Nemezvirágok, gyöngysorok, háncsangyalka