Egyesületünk is megemlékezett a reformáció jubileumáról

2017. augusztus 4-én, immár negyedik alkalommal vette kezdetét a Hajdúk Világtalálkozója egy szakmai konferenciával, amelynek tematikája az ötödik centenárium okán a reformáció történetéhez is kapcsolódott. A konferenciának Hajdúnánás város polgármesteri hivatala adott helyszínt, a rekkenő hőségben a díszterem kellemes klímájában folyt a diskurzus. Egyesületünk jelentős szerepet vállalt a szervezésben.

17.08.20.1

Már hagyománynak mondható, hogy a hajdúnánási tudományos-ismeretterjesztő konferenciák szervezésében Egyesületünk is közreműködik. Jelen szimpóziumnál az előadók felkérését, s a szervezés koordinálása os ránk hárult. Sőt, a konferencia előadói között egyesületünk tagjait is megtaláljuk. Szakács János és Véber Zoltán történész hallgatóként a konferencia tematikájához kapcsolódóan számoltak be saját kutatási témájukról. A konferencia zárásaként az egyesületünk által szerkesztett kötetek is bemutatásra kerültek. Részletes beszámoló partnerünk, az Újkor.hu - A velünk élő történelem online történelmi portálon olvasható.