• Híreink

Indítsd a tavaszt a Járom Kulturális Egyesülettel!

Bár így március elején mindenki jobb időt remélt, bízunk benne, hogy a hó alól kihatjuk a tavaszt. Egyesületünk előtt sűrű két hónap áll, most összeszedjük, hogy mit is ajánlunk programként az érdeklődőknek.

JKE 18.03.05.A

 
Újraindítjuk Egyesületünk Talentum Cáfé programsorozatát. Március 14-én Dr. Hansági Ágnes, a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója tart előadást „Médiakonfigurációk és/vagy poétika? A novella műfaji kibontakozása az 1850-es években” címmel. A pontos időpontról és helyszínről hamarosan honlapunkon és Facebook-oldalunkon közlünk részleteket.

TC IV. PLakát

 
Március 15-én és 16-án együttműködő partnerünk a Fiatal Írók Szövetségének rendezvényét támogatjuk, egyúttal ajánljuk mindenki figyelmébe. Az 1848-as forradalom 170 éve történt eseményeire emlékezve Debrecenben Jókai sétákat szervez Farkas Evelin sétavezető, aki egyúttal egyesületünk tagja is.

JKE 18.03.05.B

 
Március 20-án a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetében mutatkozik be „Fata Libelli” Irodalom és Történelem kutatócsoportunk. Tompa Andrea nagysikerű regényéről, a századelei Kolozsvárra visszarepítő „Fejtől s lábtól” című kötetről beszélgetünk majd.

JKE 18.03.05.C

Április 11-én, kora délután zárul a döntő fordulóval a „Főnix és Bárány – Debrecen 325” című középiskolai várostörténeti vetélkedőnk. Rendezvényünket eddig az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőn kívül a Nagyerdei Kultúrpark és az Agóra Tudományos Élményközpont is támogatta.

JKE 18.03.05.D

 
A „Talentum Café” és a „Történelem mindenkié” c. projektjeink záróakkordjaként örömmel jelenthetjük, hogy Prof. Dr. Gyáni Gábor akadémikus úr elfogadta a meghívásunkat és áprilisban a Debreceni Egyetemen az urbanizáció, és a városi életmód relevanciájában ismeretterjesztő előadást tart.

JKE 18.03.05.E

 
Minden programunk nyitva áll az érdeklődők előtt! Információk itt és a Facebook-oldalunkon olvashatóak.
 
Örökségünk lépteinkben!

 

Együttműködésben a Szakkollégiummal

Kulturzsongás Debrecenben

Egy sötét folt az Észak-Alföld történetében: Gulág

Irodalomról másképp - Elindult a Rock & Read